image


Dit zijn onze begeleiders:

image

Wim de Vries is dirigent van Vitaal sinds 18 november 2015. Hij is al jong begonnen met zingen en pianoles en na zijn middelbare schooltijd heeft hij een piano stem opleiding gevolgd. Hij is nog steeds werkzaam in deze branche. Op latere leeftijd (34) is hij begonnen met zijn staatsexamens docerend musicus zang en bijvak piano en heeft deze allebei afgerond. Daarnaast heeft hij nog een aantal cursussen gedaan bij de stichting SNK voor dirigeer- en slag - techniek. Toen hij was afgestudeerd is hij begonnen als dirigent/repetitor bij het Zandvoorts Seniorenkoor “Voor Anker”. Dit koor heeft Wim 20 jaar geleid.

Daarna het Zandvoorts Mannenkoor en het Humanitaskoor uit Beverwijk. Zijn specialisatie is uitgegroeid om senioren koren mooi te leren zingen. Hij is momenteel dirigent van ons koor, het N.O.G. Concertkoor uit Haarlem en het Vrouwenkoor “Het Anker” uit Amsterdam. Hij is tevens docent op de muziekschool New Wave in Zandvoort waar hij is aangesteld voor de afdeling klassiek voor zang en piano.

image

Sinds 2018 is Elizabeth Scarlat de vaste pianiste van Vitaal. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, waar zij haar docenten- en solistendiploma behaalde. Zij heeft muzikaal veel geleerd van de grote Nederlandse pianist George van Renesse. Bij hem heeft zij prive lessen gevolgd. In 1984 behaalde zij het diploma aantekening begeleiden en heeft derhalve ook lessen gevolgd bij Rudolf Jansen.

Vanaf 1986 was zij docente op het conservatorium van Hilversum, dat later samenging met Amsterdam. Daar was zij repetitor voor koperblazers, contrabassen en gaf zij ook bijvak piano en zij begeleidde in de orkestklassen. Regelmatig geeft zij kleine concerten met zangers, blazers en strijkers en begeleidt ook met veel plezier koren.

image

De sopraan Ineke Groen is sinds 2016 soliste bij het koor. Zij is begonnen met zingen bij Annette de Labeij. Later is zij zanglessen gaan nemen bij Mevrouw Zwikker, die haar heeft getraind in het zingen van operette melodieën. Zij is haar amateur zangcarrière begonnen in de Zandvoortse Operette Vereniging waar zij een groot aantal jaren hoofdrollen heeft gezongen.

Daar heeft zij haar man Wim de Vries ontmoet. Ook met Wim heeft zij nog een aantal jaren rollen voor haar rekening genomen. Later is zij een tijdje gestopt met zingen, maar inmiddels heeft zij de draad van het zingen weer opgepakt.